ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ
Παρακολουθώ τη μάχη που δίνει ο Ζαχαρίας Ζούπης για την απαγόρευση όλων των αφισοκολλήσεων και των αναρτήσεων πανό σε ολόκληρη τη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι. Το καταγγέλλει στον κόσμο και στο διαδίκτυο, το θέτει στη διακομματική επιτροπή όμως εις μάτην. Είναι αυτό που λέμε: "δίκαιος αγώνας μεν, μάταιος δε"
Ποιος θα εφαρμόσει τον νόμο; ο δήμαρχος που επίσης αφισοκολλά; οι άλλοι συνδυασμοί που έχουν αφισοκολλήσει όλοι; η δημοτική αστυνομία που έχει καταργηθεί; ποιος; και τα πανό πως θα κατέβουν;
Νομίζω πως ήταν λάθος του Ζαχαρία να αποσυρθεί οικειοθελώς από τον αγώνα της αφισοκόλλησης. Μπορεί τα πανό και οι αφίσες να ρυπαίνουν την πόλη όμως είναι ο ένας από τους δύο μόνους τρόπους δημοσιοποίησης της παρουσίας των υποψηφίων δημάρχων στον πολύ κόσμο. Ο άλλος είναι το μοίρασμα των φυλλαδίων που -στο κάτω κάτω- ρυπαίνουν κι αυτά.
Η απόφασή του βέβαια έχει ληφθεί και δεν αλλάζει και οι προσπάθειές του στη διακομματική να επιβληθεί ο νόμος πιστεύω ότι θα πέσουν στο κενό. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι κάτι που ο ίδιος το πίστεψε σε κάποια στιγμή κι αποφάσισε να το εφαρμόσει. Προφανώς ήθελε να δείξει ότι έχει μια ποιότητα και ότι μπορεί να έχει αυτοσυγκράτηση, προσόντα πολύ σημαντικά για ένα δήμαρχο. Τον τιμούν όλα αυτά, δεν ξέρω όμως αν τον συμφέρουν.
700 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Με 700 περίπου υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε ένα σύνολο περίπου τριάντα πέντε χιλιάδων ψηφοφόρων και στους δυο δήμους (Δραπετσώνας και Κερατσινίου) και με τρισταυρία στον δήμο του έκαστος (στο Κερατσίνι οι Κερατσινιώτες και στη Δραπετσώνα οι Δραπετσωνίτες) αντιστοιχούν εκατόν πενήντα σταυροί στον καθένα. Αν μάλιστα θεωρήσουμε ότι ένας από τους σταυρούς είναι πάντα η πρώτη προτίμηση, τότε αντιστοιχούν περίπου πενήντα πρώτες προτιμήσεις σε κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Η οικογένειά του, οι φίλοι του και μερικοί γνωστοί από την γειτονιά του καθενός.
Οικογενειακές δημοτικές εκλογές λοιπόν αυτές που θα γίνουν σε δώδεκα μέρες.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ευρωεκλογές για να βγάλουμε και κανένα σοβαρό και ατόφιο (όχι αναμεμειγμένο με άλλες παραμέτρους) πολιτικό συμπέρασμα...
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Όλοι οι υποψήφιοι κάτι θετικό λένε στα φυλλάδιά τους για την Βιομηχανική Ζώνη και όλοι περίπου συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει εκεί. Είτε σκέτο πράσινο (δηλαδή μητροπολιτικό πάρκο με αθλητισμό. πολιτισμό και αναψυχή μόνο) είτε παιδιατρικό νοσοκομείο (το περιμένει πως και πως ο Άδωνης!!), είτε ναυτιλιακό κέντρο (όμως οι εφοπλιστές δεν έρχονται πλέον εδώ που ο κόσμος να χαλάσει), είτε πανεπιστήμιο (ποιος πληρώνει είναι εδώ το ερώτημα), είτε και φόρμουλα-1 ακόμα (αν βρεθούν βεβαίως τα απαιτούμενα 800 εκ. ευρώ με δεδομένο το τρομερό ρίσκο να μην αποδώσουν ποτέ την αρχική επένδυση), το βέβαιο είναι ότι όλοι οι κάτοικοι θέλουν επιτέλους κάτι να γίνει. Και ακόμα πιο βέβαιο είναι ότι αν καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και δεν γίνει τίποτε, τότε δεν θα μείνει το οικόπεδο "ελεύθερο" για ένα καλύτερο μέλλον. Μέχρι τώρα η αναβλητικότητα σήμαινε ότι απλά δεν γίνεται η ανάπλαση και αναβάλλεται για αύριο, τώρα όμως δεν είναι πια έτσι.
Αν δεν κάνουμε κάτι εμείς (ως δήμος, ως κάτοικοι, ως επισπεύδοντες και ενδιαφερόμενοι τέλος πάντων) τότε θα κάνουν κάτι οι άλλοι. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει κενό.
Θα δούμε την περιοχή να μετατρέπεται σε:
Θα δούμε την περιοχή να μετατρέπεται σε:
- μικρό διυλιστήριο από τα σλοπς του Μελισανίδη
- τμήμα του ΟΛΠ σαν επιβατικό λιμάνι κρουαζιερόπλοιων και μαρίνα
- εμπορικό λιμάνι και κέντρο εμπορευματοκιβωτίων
- να έχει καταργήσει ουσιαστικά τις καλύτερες ρυθμίσεις του ΠΔ 84/84 που προστάτευε την Αττική από την εγκατάσταση νέων βιομηχανιών και
- να προχωρά ήδη στην κατάργηση και της έννοιας του αιγιαλού με τις τελευταίες νομοθετικές της ρυθμίσεις,
το θεσμικό περιβάλλον και το νομικό πλαίσιο γίνονται όλο και πιο μαύρα για την περιοχή. Αν δεν φύγει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση, ο κίνδυνος να δημιουργηθούν στην περιοχή μη αντιστρεπτές καταστάσεις είναι πολύ μεγάλος.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ "ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ"
Η επίθεση σε μέλος του συνδυασμού "Άλλος Δρόμος" Χρήστου Καραγιαννάκη προχτές που αποχωρούσε από τα γραφεία της κίνησης και μετά οι καταστροφές στο εκλογικό περίπτερο της κίνησης στη Χαραυγή δείχνει πως ο φασισμός συμμετέχει -με τον τρόπο του- και σε αυτές τις εκλογές ενεργά.
Δεν είναι αποδεδειγμένη η σχέση των άγνωστων δραστών με τη Χρυσή Αυγή αλλά η μέθοδος ταιριάζει και ο χώρος του Κερατσινίου οδηγεί τις σκέψεις προς τα εκεί. Η Χρυσή Αυγή δεν μετέχει με δικό της συνδυασμό στις εκλογές όμως οι ψηφοφόροι της κάπου θα ψηφίσουν και είναι πιθανό κάπου να κατευθυνθούν. Είχαν πάρει αξιόλογο ποσοστό 9,5% το 2012 που σημαίνει ότι πάνω από 4.000 ψηφοφόροι τους είχαν ψηφίσει. Τι θα κάνουν τώρα; Σε ποιον υποψήφιο ποντάρουν;
Ξαναγυρνάω όμως στην καταδίκη των αγνώστων που επιτέθηκαν στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και τον υποψήφιό του. Θα πρέπει, μάλλον, και οι άλλες παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια σαν δείγμα ότι όλοι επιθυμούν μια ήρεμη και πολιτισμένη εκλογική μάχη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου