Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το 64% των δαπανών μας πάει στους "δανειστές" και με το υπόλοιπο 36% συντηρείται ένα κράτος που αφήνει τους πολίτες του να μαραζώνουν και να πεθαίνουν!


Όπως σχολιάζει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον ΕΝΙΚΟ το 64% των δαπανών του προϋπολογισμού του 2014 πάει στους δανειστές. Απορεί μετά κανείς γιατί φτωχαίνουμε, γιατί πεθαίνουν παιδιά από αναθυμιάσεις, γιατί αυτοκτονούν επιχειρηματίες και οικογενειάρχες, γιατί γεμίσανε οι φυλακές και γιατί καταστρέφεται η Ελλάδα ανεπανόρθωτα κάθε μέρα που αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση μένει στην εξουσία;

Η σχετική σελίδα του Προϋπολογισμού (σ.89) που παραθέτει ο Μπογιόπουλος στα άρθρο του έχει σημειωμένα τα ποσά που πάνε στους δανειστές και τα οποία φτάνουν τα 74 περίπου δισ. δρχ. σε σύνολο δαπανών 116 δισ. δρχ.
Θυμίζει (από την ιστορία) ο αρθρογράφος ότι το 1932 η Ελλάδα κήρυξε χρεοκοπία όταν τα έξοδα για τοκοχρεολύσια έφτασαν στο 43% των δαπανών με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν. Σήμερα είμαστε πέρα από το 43% στο 64%!!!

Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί πληρώνουμε, στριμώχνοντας και ξοδεύοντας τις ζωές μας, δάνεια που δεν γίνεται να αποπληρωθούν και τα οποία βασικά συνάπτονται από το 2010 και μετά για την δήθεν διάσωσή μας, δηλαδή για τις τράπεζες οι οποίες όμως εξακολουθούν να είναι πτωχευμένες παρά τα 175 δισ. που έχουν πάρει μέχρι σήμερα;
Γιατί δεν χαρίζουμε τις τράπεζες στην ΕΚΤ και μαζί με αυτές και τα δάνεια που η ΕΚΤ μας έβαλε να πάρουμε για να τους τα δώσουμε; Υπάρχει άλλο εμφανέστερο ΠΙΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ και ΑΝΗΘΙΚΟΤΕΡΟ χρέος από αυτό;

Πολλοί αναγνώστες του μπλογκ μου αμφιβάλουν κάποιες φορές για το πως μπήκαμε και για το αν είναι δυνατόν να βγούμε από αυτό το τούνελ. Θεωρούν ότι φταίνε οι πολλοί μη τυφλοί που έπαιρναν σύνταξη αναπήρου, ότι φταίνε οι μίζες (αυτές βέβαια φταίνε κατά ένα μέρος) ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι είμαστε τεμπέληδες κλπ. Όλα τα άσχημα έπρεπε να τα διορθώσουμε, ιδιαίτερα τη διαφθορά και την έλλειψη αξιοκρατίας, όμως δεν έχουν όλα αυτά την παραμικρή σχέση με τα γεγονότα που μας οδήγησαν στην απελπιστική σημερινή κατάσταση.

Να θυμίσω λοιπόν ότι:
Το 2010 μας έκοψαν τη ρευστότητα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δια μέσου ΔΗΘΕΝ των αγορών με ένα θέατρο που έπαιξαν για τα προσχήματα (εταιρείες αξιολόγησης και σπρεντς) και με τη βοήθεια του ΓΑΠ και ενός ηλίθιου ή φοβισμένου (από τις ενδεχόμενες αποκαλύψεις) ή παγιδευμένου και ξεγελασμένου μέρους του ΠαΣοΚ το έφεραν σε πέρας επιτυχώς. 
Μας φόρτωσαν ένα υπέρογκο πρώτο δάνειο 110 δισ. δρχ. το οποίο ουσιαστικά μας χρεοκόπησε αφού από τότε και μετά δεν μπορούσαμε πλέον να αποπληρώσουμε το χρέος μας. Το δάνειο πήγε κατά 40 δισ. στις τράπεζες μαζί με τα 28 δισ. που είχε δώσει το 2009 ο Καραμανλής. Μια χώρα που έχει ήδη υψηλό χρέος (γύρω στο 110%) φορτώνεται με 110 δισ. και πάει στο 140%, άρα ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Οι τόκοι ανεβάζουν συνέχεια το χρέος και η ύφεση μειώνει συνέχεια το ΑΕΠ με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα με ΤΕΧΝΗΤΟ ΤΡΟΠΟ σε ύψος χρέους γύρω στο 175%. 

Τα νούμερα είναι απλά, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός. Προσέξτε:
Έχουμε χρέος ας πούμε 330 δις και ΑΕΠ 300 δις. Η διαίρεση χρέος προς ΑΕΠ δίνει 330 δια 300 ίσον 110% χρέος.
Μας φορτώνουν 110 δις δήθεν για ρευστότητα που την κλείνουν τεχνητά, κόβουν δηλαδή την πίστωση και σε αφήνουν χωρίς κεφάλαιο κίνησης.

Να εξηγήσω εδώ τι σημαίνει κεφάλαιο κίνησης. Το ότι εισπράττουμε 300 και ξοδεύουμε 330 σημαίνει έλλειμμα 10% που δημιουργήθηκε το 2009. Έπρεπε να δανειστούμε 30 δισ. Πρόβλημα αυτό αλλά υπό έλεγχο. Όμως αυτοί δεν μας έκοψαν τα 30 δισ. Μας έκοψαν 300 δισ. γιατί μια χώρα εισπράττει μεν τον Απρίλιο, τον Ιούνιο, τον Δεκέμβριο, όμως προπληρώνει τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο κλπ. Άρα χρειάζεται χρήμα για να κινηθεί. Κεφάλαιο κίνησης. Όχι μόνο η Ελλάδα, όλες οι χώρες του κόσμου έτσι κινούνται. Εμάς μας το έκοψαν και μας οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία. Το έκαναν με πρόσχημα το έλλειμμα και με τη βοήθεια της ξεκάθαρης προδοσίας του ΓΑΠ και του χαμένου στο διάστημα Παπακωνσταντίνου (τιτανικός, κυβερνάω μια διαφθαρμένη χώρα, διόγκωση με ψέματα του ελλείμματος κλπ.).

Αντί, λοιπόν, για κεφάλαιο κίνησης σου φορτώνουν Δάνειο το οποίο στρέφουν στις Τράπεζες που ως πτωχευμένες ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΣΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!!!
Με τα νέα δάνεια πάμε στα 140 δισ. και στις τράπεζες πάνε επίσης 140 δις (πέραν των 28 επί Καραμανλή), ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ, πεταμένα λεφτά αφού οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι πτωχευμένες).
Με όλο αυτό όμως προκαλούν ύφεση 20% σε τέσσερα χρόνια.

Να μετρήσουμε τώρα τα ποσά. 
Το χρέος έγινε 330 συν 140 ίσον 470 δισ.
Το ΑΕΠ έγινε 300 μείον 20% ίσον 240 δισ. 
Η νέα διαίρεση Χρέος προς ΑΕΠ μας κάνει 470 δια 240 ίσον 195%, εκεί που οδεύουμε στο τέλος του 2014. Υπάρχει καμιά απορία;
Παρακαλώ ΟΛΟΥΣ να ξαναδιαβάσουν την τελευταία παράγραφο:
330 δισ χρωστούσαμε συν 140 δάνεια που πήγαν στις τράπεζες ίσον 470, εκεί που θα φτάσει το χρέος μας συνολικά
300 δις το ΑΕΠ μείον 60 δις απώλεια λόγω ύφεσης ίσον 240
Από 330 δια 300 ίσον 110% που είμασταν στο τέλος του 2009 φτάσαμε στο τέλος του 2014 να έχουμε 470 (με προσθήκη 140 άχρηστων, πεταμένων, με τεχνητούς τρόπους κατασκευασμένων χρεών) δια 240 (με τη δική τους πολιτική της λιτότητας προκλήθηκε ύφεση και μειώθηκε το ΑΕΠ) ίσον 195%.

Κι αυτά που μας λένε; Ότι κάναμε πρωτογενές πλεόνασμα, ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη, ότι θα γίνει κούρεμα, ότι εξασφαλίσαμε μια θέση στο ευρώ κλπ., ότι κάναμε θυσίες και τα καταφέραμε ... αυτά όλα τι είναι; 
Πραγματικά αναρωτιέστε; Δεν ξέρετε τι είναι όλα αυτά; Δεν σας μυρίζει η κοροϊδία από μακριά; Αλήθεια, δεν το βλέπετε το δούλεμα;

Όλο αυτό που παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις είναι δια γυμνού οφθαλμού ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ. Πάνε να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε γιατί είμαστε καλοπερασάκηδες όταν όλα τα έχουν σχεδιάσει και το σχέδιό τους είναι απλό και εύκολο στο να γίνει κατανοητό από τον καθένα. Με την προπαγάνδα, με τα μέσα ενημέρωσης και με κάποιους βλάκες πολιτικούς και δημοσιογράφους που τα πιστεύουν και τα λένε ΣΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ενώ δεν γνωρίζουν την τύφλα τους, πείθουν τον κόσμο ότι ήταν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ενώ ήταν απόλυτα σχεδιασμένο.

Για να μην μακρηγορήσω δεν θα πω γιατί διάλεξαν εμάς για το πείραμά τους και όχι κάποιον άλλον. Εξ άλλου δεν είμαστε οι μόνοι, κάποτε είχαν διαλέξει έτσι τη Χιλή, άλλη φορά την Κορέα και έχει πολλές χώρες θύματα ο κατάλογος. Πρόχειρα μόνο θα πω ότι τώρα ήταν η σειρά μας γιατί ήμασταν στο ευρώ, γιατί είχαμε αδυναμίας και γιατί είχαμε πρόθυμους προδότες πολιτικούς. Αλλά αυτό είναι μιας άλλης στιγμής θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: