Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Χαρίζουν στην ΑΓΕΤ ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό, τον καλύτερο του Δήμου, γιατί δεν θέλανε να έχουν νομικούς μετεωρισμούς!!!


Με μια απίστευτη γκάφα ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κλώτσησε προσπάθειες 25 ετών του Δήμου Δραπετσώνας για την διατήρηση και τελική απόκτηση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δραπετσώνας, ενός κτηρίου μεγάλου, εξαιρετικής ομορφιάς, διατηρητέου και απολύτως χρήσιμου για τις οικογένειες της περιοχής δυτικής Δραπετσώνας.
Το κτήριο αυτό δόθηκε από την ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Δήμο το 1984 σαν αντισταθμιστικό όφελος για την εξακολούθηση της λειτουργίας του ΚΛΙΝΚΕΡ στο εργοστάσιο που τότε αποχωρούσε για το Μυλάκι.Ο Δήμος, με δήμαρχο τον αείμνηστο Νίκο Χατζόπουλο, πραγματικά έδωσε την άδεια στην ΑΓΕΤ και πήρε τον βρεφονηπιακό σταθμό. Το κτήριο αυτό θα έμενε στον Δήμο όσο καιρό θα το χρησιμοποιούσε ο Δήμος σαν παιδικό Σταθμό, χωρίς ημερομηνία λήξης. Βεβαίως η ΑΓΕΤ ζήτησε να φτιαχτεί ένα "συμβόλαιο" παραχώρησης του ακινήτου σαν χρησιδανείου με 1000 δρχ. τον μήνα (3 ευρώ) σαν συμβολική τιμή. Ο Δήμος δέχτηκε να υπογράψει ένα αρχικό συμβόλαιο αλλά δεν πλήρωσε ποτέ αυτά τα 3 ευρώ θεωρώντας ότι το κτήριο του ανήκει κατά χρήση για πάντα (σύμβαση αορίστου χρόνου) και όχι σαν μισθωμένο κτήριο. Αυτό συνέβαινε τα τελευταία 25 χρόνια. Η ΑΓΕΤ είχε έρθει πολλές φορές τελευταία (κυρίως από το 2009 και 2010) και ζητούσε να υπογράψει ο δήμος ένα συμβόλαιο με το οποίο θα του "χάριζε" το "χρέος" (για 700 ευρώ περίπου μιλάμε) και θα δεχόταν διάρκεια του χρησιδανείου για ένα ή δύο χρόνια! Ούτε για μωρά παιδιά δεν ήταν η προσφορά. Σου λένε έλα να σου δώσω μια καραμελίτσα και σου την φοράνε! Όσο ήταν δήμος η Δραπετσώνα φυσικά αυτή η καραμελίτσα δεν καταπινόταν και η πρόταση της ΑΓΕΤ επιστρεφόταν ως επιεικώς απαράδεκτη. Όταν έγινε ο νέος δήμος και ανακατεύτηκε η Δραπετσώνα με το Κερατσίνι εμφανίστηκε και πάλι η ΑΓΕΤ με την  καραμελίτσα ... Ο νέος δήμος, που δεν ήξερε φυσικά τα πράγματα, τσίμπησε και έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Το είδαμε οι Δραπετσωνίτες, είπαμε "ρε παιδιά, έτσι κι έτσι έχουν τα πράγματα", το κατάλαβαν και το απέσυραν αμέσως. Ησυχάσαμε. Είπαμε "τώρα το ξέρουν κι αυτοί, δεν θα πιαστούν κορόιδα". Δυστυχώς όμως είχαμε άδικο. Η ΑΓΕΤ ξανα-έσπρωξε την καραμελίτσα και αυτή τη φορά ο Δήμος κάθισε να του τη φορέσουν κανονικά. 
Δυστυχώς όλα αυτά έγιναν με την εισαγωγή του θέματος σαν ΕΚΤΑΚΤΟΥ και κατεπείγοντος (εκτός ημερησίας διάταξης και χωρίς εισηγητικά στο σπίτι για να τα μελετήσει ή έστω να το ξέρει σαν θέμα κανείς) στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Ιουλίου από το οποίο έτυχε να λείπω. Η συνεδρίαση αυτή κράτησε περίπου 6 ώρες, από τις 6.30μμ μέχρι τις 12.30 και τα πρακτικά καταγράφτηκαν σε 188 σελίδες, περίπου 31 σελίδες την ώρα. Το θέμα του βρεφονηπιακού της ΑΓΕΤ που ήταν έκτακτο συζητήθηκε μέσα σε 30 περίπου δευτερόλεπτα, (3-4 σειρές όλες κι όλες στη σελ.186, λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης) και με τρόπο εντελώς παραπλανητικό καθώς ο μόνος που είπε κάτι ήταν ο κ. Λούπης της αντιπολίτευσης ο οποίος νόμισε (έτσι του είπαν;) ότι η σύμβαση έπρεπε να υπογραφεί γιατί κάτι θα χάναμε από το ΕΣΠΑ! Κανείς δεν είπε περί τίνος πρόκειται, κανείς δεν επιχειρηματολόγησε έστω και με μια απλή αναφορά υπέρ ή κατά και πάρθηκε μια έωλη και ανύπαρκτη απόφαση γεμάτη παρατυπίες:
Εμφανίζονται ως παρόντες και ψηφίσαντες υπέρ της παράτασης της σύμβασης του χρησιδανείου οι Δασκαλάκη Άννα Μαρία, Λάλος Γιάννης, Μαΐλη Μαρία, Μελάς Σταύρος και Μπαρμπαγιάννη Ευγ. που είχαν αποχωρήσει από ώρα (δεν μετείχαν ούτε καν σε προγενέστερη ψηφοφορία ως απόντες στη σελ. 140-141) σύμφωνα με τα πρακτικά πριν από τις 11 μμ. Επίσης πολύ πριν αναφερθεί καν το θέμα του χρησιδανείου της ΑΓΕΤ ο Πρόεδρος ανέφερε τις αποχωρήσεις των συμβούλων Μυργιαλή, Τσοτσάνη, Ζούπη, Φλύτζάνη, Χρονόπουλου, Χονδροκούκη, Χάσκα, Δαβγιώτη και Τρέχα ενώ κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τον κ.Χάσκα είχαν φύγει και οι κ.κ. Χρυσός και Φωτίου αλλά δεν αναγγέλθηκαν επειδή ήταν κοντά στο τέλος.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 31 παρόντες από συνόλου 41 (έλειπαν στην αρχή οι Γεωργακοπούλου, Δασκαλάκη Μαθιουδάκη, Μελά-Ψαρρού, Μιχαλαργιά, Μπαρμπαγιάνη, Πατίδη, Σαρηγεωργίου Τρέχας και Τσιρίδης). Οι 3 εξ αυτών (Δασκαλάκη, Μπαρμπαγιάννη, Τρέχας) προσήλθαν ανεβάζοντας τον αριθμό των παρόντων στους 34. Στη συνέχεια αποχώρησαν οι 16 και “ψήφισαν” δήθεν ομόφωνα το θέμα 18 όμως στην απόφαση είναι γραμμένοι ως ψηφίσαντες 33!!!
Αυτή η γελοία απόφαση, παντελώς παράνομη γιατί ούτε το κατεπείγον δικαιολογείται, ούτε συζήτηση επ’ αυτής έγινε, ούτε ψηφίστηκε όπως περιγράφεται στην απόφαση που εκδόθηκε (με ομοφωνία 33 παρόντων), κινδυνεύει να εκθέσει τον δήμο (τους κατοίκους δηλαδή γιατί τους συμβούλους όπως φαίνεται δεν τους πολυενδιαφέρει το θέμα) στον τεράστιο κίνδυνο να χαθεί οριστικά σε μερικά χρόνια ο καλύτερος βρεφονηπιακός σταθμός της πόλης.
Όταν έθεσα το θέμα χτες στο συμβούλιο, πολλοί δαγκώθηκαν, πολλοί το κατανόησαν αλλά αρκετοί πιστεύουν ότι το κακό έχει συντελεστεί και δεν γυρίζει πίσω. Πρότεινα στην διοίκηση να πάρουμε μιαν απόφαση ΑΚΥΡΩΣΗΣ εκείνης της άτυχης απόφασής μας. Έτσι δεν θα ισχύει και κανένα συμφωνητικό με την ΑΓΕΤ έστω κι αν πρόλαβε να το υπογράψει ο δήμαρχος (πολύ κακώς αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα είναι πολύ πιθανό). Τέτοια ΓΚΑΦΑ δεν έχω ξαναδεί να γίνεται στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης! Να μας δίνουν μια καραμέλα και να μας πηγαίνουν στο καμαράκι για τα περαιτέρω… Ντροπή, ντροπή, ντροπή! 
Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να γίνει μια προσπάθεια επιδιόρθωσης του λάθους. Θα κάνω την σχετική εισήγηση προς το Προεδρείο αλλά φοβάμαι πολύ πως μέσα στον χαμό που γίνεται στον δήμο για την ΔΗΚΕΠΑ, τους εργαζόμενους, τα διαχειριστικά προβλήματα κλπ. τα σπουδαία ζητήματα δεν μπορούν πια να τεθούν ούτε να συζητηθούν. Ίσως έχουμε βαλτώσει τόσο πολύ που δεν μπορούμε πια αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αισιοδοξώ. 
Για να καταλάβετε αγαπητοί αναγνώστες, κάποιοι είπαν πως αυτή η απόφαση ήταν συνέπεια της εισήγησης της νομικής υπηρεσίας. Γιατί η νομική υπηρεσία είχε πει με γνωμάτευσή της ότι πρέπει να υπογράψουμε την παράταση του χρησιδανείου αλλιώς η υπόθεση αυτή θα είναι ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΕΩΡΗ!!! Μα ακριβώς αυτό κάναμε 26 ολόκληρα χρόνια, κρατούσαμε την υπόθεση νομικά μετέωρη! Το αρχικό χρησιδάνειο προέβλεπε να πληρώνουμε 3 ευρώ τον μήνα, αλλά εμείς δεν τα πληρώσαμε ποτέ διεκδικώντας κάποτε να πούμε ότι αυτό δεν ήταν νοικιασμένο αλλά δικό μας. Το χρησιμοποιούσαμε, κανείς δεν μπορούσε να μας κάνει έξωση και ήταν κατά χρήση δικό μας ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ! Αν αλλάζαμε χρήση το χάναμε. Κρατώντας την χρήση του παιδικού σταθμού το είχαμε δικό μας ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ! Και τώρα, πήγαμε και υπογράψαμε ότι κακώς δεν πληρώναμε τόσο καιρό, αφού δεχτήκαμε το “χάρισμα” του “χρέους” και ότι το κτήριο μπορούν να το πάρουν σε ένα δυο χρόνια ανεξάρτητα από το αν εμείς το έχουμε ή όχι παιδικό σταθμό. 
Ένα ΕΓΚΛΗΜΑ συντελέστηκε στις 17 Ιουλίου 2012. Έγκλημα σε βάρος των Δραπετσωνιτών χρηστών του παιδικού σταθμού. Και δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτός τα πήρε, αυτό το λαμόγιο μεσολάβησε κλπ. γιατί όλα έγιναν από εγκληματική αμέλεια, από βλακεία και από έλλειψη γνώσης και στοιχειώδους σεμνότητας, να ρωτήσουν για να μάθουν. Γιατί είχαν προειδοποιηθεί και στο παρελθόν αλλά και τότε είχαν δυσανασχετήσει. Και όταν βρήκαν ευκαιρία (ευκαιρία ήταν το “νομικά μετέωρον” που τους είπε η νομική υπηρεσία) το πέρασαν σαν έκτακτο και κατεπείγον, χωρίς συζήτηση και χωρίς αντίλογο.
Ηλίθιε Ραγκούση τι μας έκανες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: