Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Για τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και πάλι!

Ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής απάντησε στην ανάρτησή μου για τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό μέσα από την ιστοσελίδα του Καλημέρα με το παρακάτω κείμενο:
-------------------------------------------------------------

"ΠΡΟΣ Κο ΤΣΙΡΙΔΗ

Σαν δημοτική κίνηση δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή ή την ελευθερία στο λόγο και την κριτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης αιρετός ή μη ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να σπιλώνει την συνέπεια ή τη σοβαρότητα της διοίκησης του Δήμου μας. Κύριε Τσιρίδη έχετε πάρει πολλές απαντήσεις από τον Δήμαρχο θα πάρετε και άλλη μια αποστομωτική από τη νομική υπηρεσία. Δυστυχώς οι <<λεο...νταρισμοί >> και οι <<τσαμπαμαγκιές >> θα οδηγήσουν σε ΕΞΩΣΗ από τον παιδικό σταθμό .Το «Καλημέρα Κερατσίνι »βέβαια έχει μάθει να αγωνίζεται και είναι πάντα ετοιμοπόλεμο ΑΛΛΑ δυστυχώς για μια ακόμη φορά ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ θα είμαστε μόνοι …..

ΥΓ.1 Καλός μαθηματικός είστε ,καλός άνθρωπος είστε αυτό που σας εκθέτει ως πολιτικό είναι ότι πιστεύετε ότι είστε και Καλός Νομικός …..

ΥΓ.2 Συμπαθέστατε κ. Τσιρίδη ανατρέξτε στην προηγούμενη υπογραφή του Αειμνήστου Δημάρχου Κου Αραβιάδη για το εν λόγω χρησιδάνειο .
Μάλλον δεν είστε και καλός μελετητής της Ιστορίας της πόλης μας……."

---------------------------------------------------------------
Μια και είμαι καλός μαθηματικός ας κάνω δυο διαιρέσεις: 942 ευρώ : 3 ευρώ τον μήνα = 314 μήνες και στη συνέχεια 314 μήνες:12 μήνες τον χρόνο = 26 χρόνια και 2 μήνες, όσα δηλαδή μας κάνουν από το 1985 που έγινε η σύμβαση χρησιδανείου μέχρι σήμερα. Άρα η εκκρεμότητα κρατάει από το 1985 και όχι από καμιά ενδιάμεση ημερομηνία (επομένως το τι υπέγραψε ο Αραβιάδης δεν έχει καμιά σημασία)
Επίσης, μια και είμαι που είμαι εκτεθειμένος σαν πολιτικός, ας καταχωρηθεί εις βάρος μου και το γεγονός ότι ήδη κατέθεσα (με αριθμό πρωτοκόλλου 54701 της 20/9/2012) την παρακάτω πρόταση για το δημοτικό συμβούλιο:

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 Κυρία Πρόεδρε,
 Παρακαλώ να εισάγετε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω πρόταση:
 ΤΙΤΛΟΣ: “ΑΚΥΡΩΣΗ της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 274/ 17-7-2012 που εκδόθηκε στις 30/7/2012 με αριθμό πρωτοκόλλου 46014”
  
Το ΔΣ, μετά από συζήτηση, διαπίστωσε ότι το θέμα σχετικά με την παράταση χρησιδανείου με την ΑΓΕΤ για τον 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό συζητήθηκε εκ λάθους στο δημοτικό συμβούλιο και η απόφαση ελήφθη πεπλανημένα, επομένως ανακαλεί και ακυρώνει την απόφαση αρ. 274/12 η οποία πλέον θεωρείται ως μηδέποτε ληφθείσα η δε τυχόν υπογραφή σχετικής παράτασης χρησιδανείου με την ΑΓΕΤ για τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου μας χαρακτηρίζεται άκυρη και δεν δεσμεύει τον δήμο έναντι της ΑΓΕΤ. Η παρούσα απόφαση ακύρωσης να επιδοθεί με εξώδικο.

Με την αποδοχή της παραπάνω πρότασης, η προσυπογραφή της παράτασης σύμβασης χρησιδανείου θα ακυρωθεί. Η διοίκηση έχει την ευκαιρία να διορθώσει ένα λάθος που έγινε από αμέλεια, όπως πιστεύω. Φοβάμαι όμως ότι για λόγους που ξεφεύγουν της λογικής και ανάγονται στη σφαίρα του θυμικού, η διοίκηση θα απορρίψει την πρόταση και θα επιμείνει στο λάθος φοβούμενη ότι, διορθώνοντάς το, ταυτόχρονα θα το αναγνωρίσει κι αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει... Κρίμα!

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Ο Δήμος δεν κινδυνεύει άμεσα να χάσει τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, αν όμως μείνει η προσυπογραφή της νέας παράτασης με το "χάρισμα του χρέους" και επομένως την ουσιαστική αποδοχή του, τότε η ΑΓΕΤ θα το διεκδικήσει και θα το πάρει σε 2-3 χρόνια. Βεβαίως θα παλέψουμε, θα διεκδικήσουμε, θα, θα, θα ... για να κρατήσουμε έναν παιδικό σταθμό που ήταν δικός μας επ' αόριστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: